YOZGAT YERKÖY İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılının İlk Zili Çaldı

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılının İlk Zili Çaldı

Yerköy'de yeni eğitim öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası nedeniyle tören düzenlendi.

İlköğretim Haftası Programı 09:00 itibariyle Atatürk Ant'ına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Doğan GENÇ tarafından sunulmasıyla başladı.

Şehit Kamil Çelikkaya İlkokulunda gerçekleştirilen İlköğretim haftası programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

Törende konuşan İlçe Kaymakamımız Mustafa KARACA;

Türkiye´nin    aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirilmesinde Milli Eğitim camiası, aileler, öğretmenler ve okul yöneticilerine çok büyük görevler düştüğünü, burada hepimizin sorumluluğunun çok büyük olduğunu vurguladı. Velilerin çocukları ile yakından ilgilenmelerini, okulu sık sık ziyaret etmelerini, çocuklarının öğretmenlerinden çocukları ile bilgi almalarını, çocuklarından okul dışında da yakından ilgilenmelerini istedi.

Bu duygu ve düşüncelerle 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı'nı kutluyor, hepinize hayırlı uğurlu olsun diyorum" dedi.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Doğan GENÇ ise  Eğitimin millet hayatındaki yeri inkârı mümkün olmayan bir gerçektir. Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağı yakalayabilen hatta aşan toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar, toplumsal kalkınmayı çağdaşları olan toplumlara göre daha önce başarabilmişlerdir. Her alanda yeteneklerine güvendiğimiz bu aziz milletin çocukları sağlam bir eğitimle çağlar ötesine seslenebilecek sesi, okullarımızda bulacak, bu olağanüstü hamleyi gerçekleştirme becerisini okullarımızda kazanacaktır.

Kıymetli Öğretmenlerim!

Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak neslin mimarları hiç şüphesiz sizlersiniz. Mesleğinizin asıl amacı: öğrencilerimizi ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda yetiştirmek, onlara çağın gerektirdiği bilgi ve donanımı kazandırmak; milli, manevi ve ahlaki değerlerimizi öğretmek suretiyle toplumda mutlu bir birey olmalarını sağlamaktır. Bu doğrultuda ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan yavrularımızı sizlere emanet ediyoruz. Sizlerin de bu emanete en iyi şekilde bakıp, onları adeta kendi yavrularınız gibi görüp şefkat, merhamet ve sevgiyle yetiştireceğinizden hiç şüphem yoktur.

Saygıdeğer Anneler ve Babalar!

Çocuklarımızın ilk eğitim gördüğü kurum aile; ilk eğiticileri de sizlersiniz. Bundan dolayı çocuklarımıza iyi bir model olmalı, gerekli sevgi, ilgi ve alakayı göstermeliyiz. Bu da ancak okul-öğretmen-öğrenci ile sağlıklı bir iletişim kurmanız halinde mümkün olabilir. Okullarımızı sık sık ziyaret edelim. Çocuklarımızın Kahvaltılarını yaptıralım. Telefon, tablet, Bilgisayar, Televizyon başında uzun süre vakit geçirmelerine müsaade etmeyelim.

Geleceğimizin Teminatı Sevgili Öğrenciler!

               Yaşadığınız heyecan ve coşkuyu tüm kalbimle yaşıyor ve paylaşıyorum. Bu heyecan ve coşkunuzu hayat boyu devam ettirmeniz dileğiyle duygularımı paylaşmak istiyorum. 

Bu millet tarih boyunca Dünya'ya adaleti, hakkı, hoşgörüyü, sevgiyi, şefkati, merhameti haykırmış ve bu ilkelerle Dünya'ya umut ışığı olmuş bir millettir. Geleceğe umutla bakabilme ancak geçmişini iyi bilmekle mümkün olabilir. Bu milletin bağrından Dünya'ya yön veren nice ilim adamları, devlet adamları ve kahramanlar çıkmıştır. Unutmamalısınız ki sizler sadece bizim ülkemizin değil tüm insanlığın ve tüm Dünya'nın umut kaynağısınız. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak, aydınlık yarınlara taşıyacak olan sizlerin göstereceği azim ve gayrete olan inancım tamdır. Devlet olarak tüm gücümüzle sizlerin yanında olduğumuzu bilmenizi isterim.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve ailelerimizin "İlköğretim Haftası'nı" kutluyorum. 2019-2020 eğitim- öğretim yılının ülkemize, ilimize ve ilçemize hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi saygı ile selamlıyorum.

Öğrenciler tarafından okunan şiirler, düzenlenen gösteriler ve dördüncü sınıf öğrencilerinin birinci sınıf öğrencilerine hoş geldiniz çiçeğini sunmasının ardından tören sonrası Kaymakamız Mustafa KARACA' nın çaldığı ilk ders zilinin ardından, sınıflarına giren öğrenciler 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı'na başladılar.

11-09-201911-09-201911-09-201911-09-201911-09-201911-09-201911-09-201911-09-201911-09-201911-09-201911-09-201911-09-201911-09-201911-09-201911-09-2019

Haşim Kılıç Mahallesi Hükümet Konağı Kat 2 - 354 516 6040

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.